Взгляд
Vladimir Dolgov
I do not know how it was happened.
After the kiss your eyes changes the shape.
My eyes also were this night trapped
And I saw our yesterday as on tape.
The love is a miracle time machine.
It show new stars and fade the old.
May be I sick on you and need medicine
Because the light in your eyes is greedy as gold.
I do not know why I turn back my neck
And suddenly saw the dark tomorrow.
In your eyes remains only one star trek
And my heart was filled with sorrow.
My soul is filled with stellar mist
I cannot shift my gaze from your eyes
But the time machine can make a twist
So dear do not throw one more time the dice.
***
Лишь поцелуй, – и всё преобразилось, -
Вечерний кинозал, ловушка кинолент,
И я в плену загадки, - как случилось, -
Вчерашний вижу день, где нас уж нет…
Любовь - кудесница, - и время ей подвластно,
И звёзды новые она спешит зажечь
Взамен сгоревших. Нет таких лекарств,
Что жажду золотого света глаз излечат.
Быть может, болен я, раз обернувшись,
Увидел вдруг в грядущей темноте
Глаза твои, - как Млечный неба путь,
Печаль и грусть послали в сердце мне.
Душа окутана туманом звёздным,
От глаз прекрасных взгляд не отвести…
Но своенравно время, - бросить кости
Нам дважды не позволит, не простит.
Свидетельство о публикации №114092002477