Поговорили

       
Куми зійшлись поговорити,
Чарчину, другу пропустить,
Жінок і владу пожурити,
Їм забажалось у цю мить.

Первак по тілу розійшовся,
Враз язики їм розв’язав.
Привід, як завжди знайшовся,
Кумам він пристрасті надав.

Іван почав вести розмову,
Сміливо враз заговорив,
Про коханок пішла мова,
А тут Микола перебив.

«Нам, куме, треба щось робити,
Уже селом плітки пішли,
Що ми не здатні полюбити,
Виною в цьому є чарки.

Вони нам жити заважають,
І точать душу мов черв’як,
За це нас, кум, не поважають,
Тому й говорять про нас так!»

Повиростали уже діти,
Онуки дивляться на нас,
Їм надоїло це терпіти,
Життя проходе їх без нас.

Вони міркують по другому,
Їм Інтернет прозріння дав,
Не вірять нам  і вже нікому,
В сім’ї гармидер їх дістав.

Гнівити нам не треба Бога,
Старатись, куме, не грішити,
У нас тепер одна дорога,
У злагоді із ними жити.

Роками ми усіх дивуєм,
Все проміняли на чарки,
Як нап’ємося – пащікуєм,
Поводимось, мов, дураки.

А ми роками брехням вірим,
Розкривши рота сидимо.
І ще первак при цьому хилим,
Часник і сало жуємо.

Наїлись, хочеться співати,
Або на місяць ще «повить»,
І головою покивати,
Чому світило це мовчить.

Іван потилицю почухав,
Із слів нічого не збагнув,
Неначе кума і не слухав:
«Ти, куме, палку перегнув!»

Нам обіцяють буде краще,
Ти слухай, куме, і мовчи,
Сьогодні працювати нащо,
Іди на мітинг і кричи.

Там всі кричать, аж скаженіють,
І вимагають лиш своє.
Владу безжалісно пресують,
Вона їм волі не дає.

Як стадо бродимо роками,
Поводирі ведуть не ті,
А ми махаємо руками,
Бунтуємо іще й на самоті.

Без чарки, кум, не обійтися,
Ми на подачках сидимо,
Як брага ціни піднялися,
Роками так і живимо.

На ринку долари злетіли,
Що аж волосся піднялось.
Нам кажуть: «Ви цього хотіли?
Не звинувачуйте когось!»

Ми, куме, самі винуваті,
Що нами правлять барани,
Слова кидають нам крилаті:
«В Європі знімемо штани».

Нас у Європі не чекають,
Бо інтелект іще низький.
Вони роки нам обіцяють,
А шлях цей, куме, нелегкий!

Підняв чарчину за Миколу,
Щоби мінялося життя.
Ідуть із «досвідом» додому,
В жінок просити каяття.


Рецензии