Iсторii

Тут починались усі нездійсненні історії.
Більшості з них не судилось відбутись в реальності.
Ми в них давно не герої - лише алегорії.
В тому немає нічого, крім злості й банальності.

Схоже на давній підручник з палеонтології,
Де навіть пил набуває важливого значення,
Місто топило гостей у своїй екології
І не питало за ті забаганки пробачення.

В дивній легенді, яка розчинилась у сутінках,
Мов твердий цукор у каві міцній, пересмаженій,
Місто натхненно вкривало себе візерунками
І відкривало для нас наше справжнє призначення.

В ньому дівчата вплітали нитки або дзвоники
В барви волосся із запахом м'яти і ладану.
Саме вони пильнували ліхтарики-вогники
І стерегли святу тайну, за правом їм надану.

Навіть якщо кожній з них бракувало сміливості,
І вони сплутали разом слова та мелодії...
Боже, дай тільки їм сили і трохи кмітливості,
Бо вони радше лиш діти твої, аніж злодії.

Дві протидії - отак це розкаже історія,
З тих, що місцеві туристам розкажуть впівголоса.
Ми в ній давно вже не люди - скоріш територія
Та на бруківці старій світлом креслені полоси.

10-15 вересня 2014,
Львів


Рецензии