Думка про Опанаса

Шо мэнэ даст украинськая мова
Из своего?--
Шевченку, Лэсю Украинку, знова
Тараську...Всэ?--Да, бильше ничого.

Цэ--трошки. Зовсим цэ--нэ забогато.
Два классика. Чи, можа буты, тры.
У москаля, цьового клята ката,*
Мистэцьтво** краще, шо ни говоры.

Украинськая мова мнэ казала,
Шо липше, чем письмовныкив***вагон
Украинських, з цыбулей исты сало
И питы з абрикосив самогон.

На мове украинськой суррогаты
Литературные. И, взагали,
Шо виноваты кляты каты
Во всих нэдолях--москали.

Та шлях их втрапыв****, укров! Для примера,
У современных прапором зараз
Стэпан Ондрийович Бандэра,
Як у батькив Шевченко був Тарас.

Та и пишлы воны до сэбэ в дупу!*****
Колгоспныки, звертайтэсь знов к сохе!
Хлебнёте шше москаликого супу,
Колы навчат вас мовить букву "ГЭ"!

Вороны повыклёвывают зенки
На поле брани, в утренней росе,
Ляшки, яйценюхи и поросенки
И, взагали,******весь правый сектор, всэ!

Глянь в свий прыцел--луганьские руины,
Чи мовча их обозревай,
Чи гимн торжественно спивай:
Як що нэ вмэрло Украины?

Так шо мэни украинськая мова?--
Алейкум ас салам, аке!
Идёт война, она идёт--за Слово,
Чтоб мыслить на родимом языке.

*Клятый кат--проклятый изверг (укр).
**Письмовник--писатель (Укр).
***Мистэцьтво--искусство (укр).
****Шлях их втрапыв--ругательство (укр).
*****В дупу--в жопу (укр).
******Колгоспники--колхозники (укр).
*******Взагали--ваще (укр).

  15 вересня 2014 року, остров Циклопа в Эгейском море,
  напротив города Тургутрейс.


Рецензии