ЛОЗА

ЛОЗА

Луната ти целуваше овала.
Звездите ти надничаха в очите.
И нощта танцуваше узряла
за греха от вихрите на дните.

А аз сковано вързано и нямо,
чаках те.
Невидимо прегръщах,
любимото
любимото ти рамо
 с клоните
на скромната си същност.

Гроздовете сочно натежали
пили от нектара ти в очите,
палиха ли, палиха пожари
с виното
изтриващо бедите.
13.08.2014г.


Рецензии