02. послання для сусiда

ЧОГО ТИ ЗЛИЙ ТАКИЙ, СУСІДЕ?
І ЩО ТОБІ ВЖЕ ТРЕБА?
ЧОГО ЧІПЛЯЄШСЯ ДО НАС?
ЧОГО ТОБІ УСЕ НЕ ТАК?
ТРУБА У НАС НЕ ТАМ ЛЕЖИТЬ,
КУЩІ НЕ ТАМ МИ ПОСАДИЛИ,
НЕ  ТАК  ВОДА  У НАС БІЖИТЬ,
НЕ ТАМ КОЛОДЯЗЬ МИ ЗРОБИЛИ.
А ВСЕ ТОМУ, ЩО ТИ ЛИХИЙ
НЕ ЗНАЄШ САМ , ЩО ХОЧЕШ;
І ДО СУСІДІВ ЗАВЖДИ ЗЛИЙ -
БЕЗСТИЖІ ТВОЇ ОЧІ.
В ТЕБЕ НЕМАЄ Й ГРАМ ДОБРА  -
БО ДОБРИХ ВСІ ШАНУЮТЬ
БАГАТО НЕНАВИСТІ, ЗЛА
В ДУШІ ТВОЇЙ ПАНУЮТЬ.
КОЛИ ТОБІ ХВАТИЛО СИЛ
І СОВІСТІ СКАЗАТИ,
ЩО ПЕРЕРІЖЕШ НАМ ТРУБУ,
ЩОБ ВОДУ ВІДІБРАТИ.
РОЗУМНИЙ НЕ ЗРОБИВ БИ  ТАК
ТОМУ, ЩО СОВІСТЬ МАЄ,
АЛЕ В ТАКИХ ЛЮДЕЙ, ЯК ТИ
ЇЇ ЗАВЖДИ НЕМАЄ.
МИ Ж НІ ЗА ЧИМ НЕ ЙДЕМ ДО ВАС,
НЕ ПРОСИМО НІЧОГО,
А ЯКЩО, НЕ ДАЙ БОГ БІДА,
ТО ЩО Ж ТОБІ ДО ТОГО.
У ТЕБЕ Ж ЖАЛОСТІ НЕМА
ЯКА ТОБІ РІЗНИЦЯ,
У ТЕБЕ Ж ДУМКА Є ОДНА:
ЯКБИ З НАМИ СВАРИТЬСЯ.
І ЧОЛОВІКА ОБІЗВАВ КАЛІКОЮ ТИ МОГО,
А ВІН ЗДОРОВИЙ БУВ РАНІШ,
ХОДИВ ЯК ВСІ ДО ТОГО.
У КОЖНОГО СВОЄ ЖИТТЯ
І НЕ ТОБІ СУДИТИ
ХАЙ БУДЕ БОГ ТОБІ СУДДЯ
НАВЧИСЯ ГАРНО ЖИТИ.

28.02.12.

ОЛЯ ГОДНЯ
с.ГОРБАКІВ


Рецензии