Пл К амъче за спомен

В кристалната купичка

овално и гладко

камъче морско белее.

Като през лупичка

надписът кратък

върху него гравиран едрее:

Corfu е морско-

небесна градина.

Свети Спиридон я закриля.

Хиляди хора

тук всяка година

се покланят на чудотвореца силен.

По китния остров

той денем и нощем

страдалци и бедни спасява.

Местни и гости

с нетленните мощи

и безброй чудеса удивлява.

От милосърдния огън

на този светия

си взех и заключих в сърцето –

да пазя за спомен

и милостиня

по пътя трънлив към небето.


Рецензии