Немаулятка Майсей у кошыку

              "...Тады фараон усяму народу свайму загадаў, кажучы:
               кожнага [у габрэяў] сына кідайце ў раку, а кожную
               дачку пакідайце жывою.
               ...Жонка зачала і нарадзіла сына, і бачачы,што ён
               вельмі прыгожы, хавала яго тры месяцы;
               але ня могучы даўжэй хаваць яго, узяла трысьняговы кош
               і засмаліла яго асфальтам і смалою, і паклаўшы ў яго немаўля,
               паставіла ў трысьнягу на беразе ракі, а сястра яго пачала
               здалёк назіраць, што зь ім будзе."
                Выхад 1:22; 2:2-4


 Каб Свой народ Ізраільскі не прыгняталі,
 Цары Егіпецкія каб не мардавалі,
 Бог пажадаў -- і нарадзіўся Майсей!
 Вялікага яўрэі збаўцу прычакалі! 
 


Рецензии