Лиш у казках, вогонь - мов мак

Добро дивилося крізь горе
Блакитним поглядом очей,
Немов то було синє море,
Й безодня зоряних ночей.
-
Ось так, спокійно і смиренно,
Зносив ось той нелегкий хрест,
Вже котрий тиждень він щоденно
Тримався лиш за Божий перст.
-
А за вікном блакитне небо,
І череда білявих хмар,
Його болить, і ліків треба,
Бо ночі йде страшний кошмар.
-
Здригнулось тіло в сні глибокім,
Він знову там, у тім бою,
Фонтаном полум'я високе,
Що так нагадує змію.
-
Для них сьогодні бал кривавий
Влаштовує диявол знов,
Все палячи у хвилях лави,
І людську рясно ллючи кров.
-
А у окопі, мов в могилі,
Він прикривав себе, як міг,
Земля летіла, грудки - гирі,
І встать не сила, мов без ніг.
-
Відкрились очі, ми є поряд,
І усміхнувся, - добрий знак.
Немає сну, де в роті попіл,
Лиш у казках, вогонь - мов мак...


Рецензии