Ден-разпятие

Изминалият ден бе за душата ми разпятие.
Към Тебе, Господи, зовях във сетна изнемога.
Да ме приемеш, Милосърдни, в Твоите обятия,
че утешението ми е единствено във Бога.

И по молитвите на Богородица Ти възела развърза
със свемогъществото Си на Бога Живий.
И с помощта божествена, премъдра, бърза
на деня постави край чудесено дивен.

Сега се вслушвам в ромона дъждовен,
изпратен ми от Теб за упокоение,
във който чувам в шепот Твойто слово
и заспивам във жадуваното единение:

"Дойдете при Мене всички отрудени и обременени, и Аз ще ви успокоя;" (Мат. 11:28).


Рецензии