Към Господа

Ще Те шептя, докато шепотът от устните извира
и като гълъб бял в небето полети,
за да Те търси нейде из Всемира,
където Твойта слава като слънцето блести.

Ще Те рисувам в стихове и рими,
докато стиховете от сърцето ми струят.
През жарките лета и заскрежени зими
искриците любов към Тебе ще горят.

Ще Те вдишвам с дъх на благовонно миро
и духът ми  ще се пълни с благодат.
Пред олтара в църквата ще Те намирам,
благославящ каещия се пред Тебе свят.

Ще Те преглъщам със частицата причастие
и от кръвта Ти свята напоена,
ще се къпя в светлината на небесно щастие –
със Теб вовек в блаженство единена.


Рецензии