До Великодня
але з найбільшою любов'ю до свого
ДО ВЕЛИКОДНЯ
Настане Світле Воскресіння,
Чи будемо назад проситись,
у пітьму?
О Господи,
Якщо даєш терпіння,
То поясни нам,і --
чому?
Чи справді треба все терпіти:
Пригноблення віків,
Зневагу і розбій?
Чи слід давать себе дурити
Казками,
Як дитиноньці малій?
Що — будем знову
“Меншою сестрою”?
Народ — отарою
Лишається повік?
О,Господи,
чи слід іти юрбою ,
Куди веде
“Могучий наш язык»!
Всі мови гарні,
Та найкраща рідна.
Краса й могутність
є у нас своя.
Чого ж ти,Україно,бідна,
Свята і грішная моя земля?!
До братства прагнемо,
До миру і любові,
Даємо щедро -
й тягнемо ярмо.
Що — знову слухать колискові,
Нам материнського щоб не дано?
Народе мій!
Не будь же стадом!
Не віддавай в нуругу
дочок і синів,
Не задурманюйся -
й солодким чадом,
Учися бачить друзів -
й ворогів.
Не плутай грішне зі святим.
Не спокушайся
За миску сочевиці -
Первородство продавать.
Прозріти — хоч тепер
старайся,
Не дай у миску ту
себе втоптать.
Та придивися:
хто ж тебе і морить,
Щоб тюпав ти
за віхтем сіна у руці?
Терпіння наше -
святість це
чи горе?
Не гріх пред Богом?
Він нарік нас -
Люди! -
не людці...
Свидетельство о публикации №114090400834