Тварь... страдает

I
Тварь неблагодарная…
Отрава.
Средоточие
Капризов и проблем.
Надоела. Или скоро надоем.
Обижаться не имею права.

II
Вереск. Це такий звук,
Що сполохує посеред ночі -
Авто - різким гальмуванням,
Чи тварина, ображена болем.

Верес. Це такий цвіт,
Що із нього є мед,
Але це залежить від бджіл –
Чи смакує їм осінь.

Вере. Назва кількох річок,
Що світом себе розливають.
Але яка з них медова,
Чи, може, в якій образа… Хтозна.

Вер. Прізвище імператорів.
Ве. Бог скандинавів.
В. Просторовий прийменник.
А простір – то всесвіт.

Той самий, що чує
Кожний окремий вереск.
Той, що ловить відлуння
І ними страждає.


Рецензии