Превръщаме се в спомен

Не казвай!..
Не казвай просто нищо!
Че понякога думата
като камък тежко ни тежи.
Обич търсиш във сърцето ми…
Знаеш ли?.. Не… Не вярвам!..
Просто… сега си замълчи!
Не търси в очите ми
сред сълзи и мъгла
своята… скритата надежда.
Не търси мига си пропилян
по далечни замислени зори.
Понякога и любовта ни
се превръща тихичко
в невидим за двама зрител.
Не шуми. И не плаче.
Тя сега просто мълчи…
И съзерцава нещото в нас,
и мъчително дълго не спори.
Не казвай!
Просто нищо не казвай!
И тишината милостиво
скръбни сълзи рони…
Раздялата е гостенка у нас…
А ние с теб… Мълчим…
И се превръщаме във спомен.


Рецензии