Примарне мiсто

Ранок, крила, дощі та кава -
Місто зранку на привид схоже.
Ти - остання його застава.
В біса бути отак не може!

Тільки крапка на гугл.мапах,
Лиш один абонент в мережі -
Але місто твій теплий запах
Пам'ята й за тобою стежить,

Тріпотить золотавим світлом,
Обійма візерунком вулиць...
Розмовляю з південним вітром.
Дізнаюсь: що наснилось- збУлось.

Я - хижак, і немов тварина,
Я боюся вночі багаття.
І є місто. Є ти - людина.
Це так складно і так багато!

Як мені сперечатись з містом?
Я не маю такого права.
Я шукаю тебе за листям,
Розуміючи: марна справа.

Місто скорить мене без битви.
Все повторить наступний ранок.
В мене буде натхнення жити:
Кава, крила й примарний ганок.

3 вересня 2014


Рецензии