Сэрца цешыцца зимой

 
Засцілае  ўсё  снегам
На  сваём  шляху  зіма
Паля,  дрэвы,  кветкі,  травы
Напаўняе  закрама
         Валіць  снег  на  горад  жвава
         Крые  ўсё,  што  можна  крыць
         Хоча  вуліцы  дарогі
         Усё снегам  заваліць
Чысцяць  стрэхі  і  дарожкі
Людзі  чысцяць  вуліцы
Носяць  дровы  грэюць  печкі
Па  ўсёй  аколіцы
         Усе  па  зімняму  адзеты
         На  работу  ўсе  спяшаць
         Бо  на  вуліцы  марозы
         Ужо  тыдзень  так  стаяць
Кучы  снегу  на  дарогах
Вецер  снегам  у  твар  б'е
А  хто  шапку  не  завяжа
З  галавы  ўраз  сарве
         Рэчкі  ўсе  пазамярзалі
         Усё зраўнялася  з  зямлёй
         Усе  на  лыжах  і  на  санках
        Сэрца  цешыцца  зімой


Рецензии