Книга долi

Перечитана книга долі лежить перед тобою на столі.
Звичайна книга звичайного людського життя.
Хтось уважно читав її,
Хтось просто перелистав сторінки, і переглянув малюнки,
А багато хто навіть не відкривав її і не знає про її існування…

Книга бачила на своєму віку різні часи,
Різні очі, різні руки і різні душі.
Є там сторінки світлі, є темні, є кольорові і є чорно-білі.
Деякі надірвані, деякі невміло заклеєні.
Є брудні і чисті, є веселі і сумні.
Є зовсім порожні, є кимось обмальовані,
І є такі, яких ніколи не читав ніхто…

Вона лежить, забута і покинута всім світом,
Майже всіма, хто знав про неї.
Вона лежить, відкрита на останній сторінці.
Лежить і чекає того, хто закриє її.
Назавжди…

27.05.2005


Рецензии