Я не хочу

              Я не хочу блукати в пітьмі і казати, що вірую в те,
              В що насправді не вірю,
              Я шукаю єдину і вірну дорогу,
              Дорогу до храму свого.
              Я не хочу до храму, що люди собі збудували з каміння,
              Тільки той справжній храм,
              Що його кожен з нас воздвигає в собі.
              Я не хочу брехати собі і казати, що вірую в те,
              В що насправді не вірю,
              Я не хочу покірно терпіти усе,
              На зло відповідати добром.
              І не хочу я вірити в те, що на світі всяка влада від Бога,
              Бо я бачу, що зло – від людей,
              Не від Бога й не від Сатани.
              І я не підставлю ліву щоку, коли мене ворог мій лютий
              Ударить по правій
              Я не хочу за це любити його
              Більш, ніж самого себе.
              І не хочу я бути рабом нічиїм, навіть Бога самого,
              І не хочу я вірити в те,
              Що Йому потрібні раби...
            
              14.09.1991
 


Рецензии