Призванието на човеците

                “От непрестанного созерцания безмерного величия Божия
                они (Ангелы) находятся в непрестанном блаженном исступлении
                и упоении и выражают его непрестанным славословием.
                Они пламенеют любовью к Богу и в самозабвении,
                при котором они существуют в Боге, а уже не в себе,
                находят неисчерпаемое и бесконечное наслаждение.”
 
                Святитель Игнатий (Брянчанинов)

Господи, нали и ние сме призвани
към Твойто съзерцание и славословие?
И макар човеци да сме назовани,
жадуваме това блаженство безусловно.

И като Серафими, Херувими и Престоли
пред Тебе да стоим в забрава.
За вечно благословение да молим
и Твоето величие да славим.

Как искам от любов да пламенеем
към Тебе - нашия пресвят Господ!
И в упоение да пеем:
“Свят, свят, свят Господ Саваот!”


Рецензии