Про калину...

Біля річки у долині,
Де верба росте
Розпускати цвіт калині
В гіллячко густе…

Ніби до вбрання дівчина
Перший робить крок,
Тихо лагідно та чинно
Свій плете вінок…

Цвіт змінити на рубіни,-
Ягоди рясні,
Що вплітати їх у віно
Взимку, повесні…

Виграватимуть на сонці
Диво-камінці
У дівочому віконці,-
Справжньому ларці…

Щоб стелилася стежина
Хлопцям звідусіль,
Прагнуть, що знайти калину
До своїх весіль…

Повезти її до міста
У нове життя
Ряску гарного намиста,-
Скарб для майбуття…

Бо з калини та дівчина
Кожен божий день,
Як чарівна пташка лине
З маминих пісень…

Біля річки вздовж долини
З свіжістю вітрів
Про дівчину та калину
Чути ніжний спів…
25.08.2014р.


Рецензии