Як добре

Как хорошо, что некого винить,
как хорошо, что ты никем не связан,
как хорошо, что до смерти любить
тебя никто на свете не обязан.
Иосиф Бродский


***
Як добре, що тобою не хворію
І що без тебе уявляється життя.
Не плачу, не впадаю в істерію,
Якщо в мобільного зникає покриття.

Як гарно міцно спати. Сподівання
Геть не перевантажують думок.
Навіщо в біса, те палке кохання?
Обіцянки торкатися зірок?

Які там кляті «люди - половинки»?
Я споконвічно цілісна й сама.
Усі мої дурні, безглузді вчинки
Трапляються, бо «розуму нема».

Як гарно, що ніхто не винуватий
В переживаннях з нотками трагізму,
Що власний сенс життя – дивакуватий,
Та щільно вкритий ковдрою цинізму.


Рецензии