От погледа Ти

От погледа Ти вечност ме облъхва.
Тази вечност творя от мига,
в който мойте устни копнежно въздъхнаха
по своя Творец – мой Госп;д и мечта.

От погледа Ти строгост ме пронизва.
Тази строгост... – вселенски прохлад,
който крепко челото ми близва
и изпълва света с благодат.

От погледа Ти кротост ме обгръща.
Тиха кротост – мъките на любовта,
които сърцето ми в пламък превръщат,
а сълзите – във майска роса.

От погледа Ти благост ме пропива -
нектарна благост от юнски цветя,
която тайнствено причастно ме опива
и като ангел кара ме да полетя.


Рецензии