Светли желания

Как искам:

Върху дъгата нов стих да изпиша –
следдъждовен възкресен куплет.
Цветен въздух в нюанси да дишам –
знак и спомен за Божий завет.

На покривката бяла във хола
да изпъква в цвят кръвно червен
яйчице, а над него гладиолът
да цъфти към Госп;д устремен.

От пасхалната свещ пламък светъл
да гори в мойте ведри очи,
а от стихирите гласът на поета
да звучи, да звучи, да звучи.

И Спасителят, Който с смъртта Си
след разпятието смъртта разруши,
живоносен, небесно прекрасен
да изпълни и наш’те души.


Рецензии