Над София се плисва акварелно утро

Над София се плисва акварелно утро –
зюмбюлена, априлска ведрина.
Сляла пулса си със пулса на компютъра,
дишам, дишам с електронна бързина.

Денят във свойта магмена стихия
увлича ни. Задъхани горим
във устрема си с мисъл да открием
законите и в стройни формули да подредим.

Във вихъра на сложни траектории,
в непроницаеми и непристъпни светове,
постигаме най-светлите виктории
ние – крехки и могъщи богове.

А късно, в диплите на вечер нежно-тюлена,
облъхнала елите в двора,
отпускам електронна и зюмбюлена,
метално тежка делнична умора.


Рецензии