Позавчерашний день прогнал жару

Позавчорашній дощ прогнав серпневу спеку,
Дістав її він так, що мусила втекти...
А вчора в вишині кружляли вже лелеки,
Збираючись, мабуть, летіть в чужі світи.
І це не дивина, бо осінь вже на чатах,
Як завжди, в пору цю спинилась за селом,
Та й виросли давно маленькі лелечата,
Покинули гніздо і стали на крило.
Хоч мальви ще цвітуть рожевим і червоним,
Й бескрайні небеса фарбовані в блакить,
Та Спаса провели уже сьогодні дзвони,
І легкий сум в душі, немов струна, бринить...


Рецензии