Я так люблю зеленый цвет...

Я так люблю зелений колір,
Попри всі інші кольори,
Й зелене жито юне в полі
В рожевім мареві зорі.

Зелений, в трубку, лист конвалій,
Що крізь промерзлий ґрунт проліз.
Пухнастий, як в розкішній шалі,
В зеленім першім листі ліс.

А ще зелене листя клена,
На Трійцю, й пасма цар-трави.
І на Купала, весь зелений,
Вінок навколо голови.

Зелені хвилі на світанку
І дотик їх до босих ніг.
Та в бризках сонячного ранку
Зелений росяний моріг.

Тож те прекрасне, споконвічне,
Найкраще з нашого буття,
Все має колір цей величний -
Зелений. Як саме життя...


Рецензии