Княжевската света обител Покров на Пресвета Богоро

Небето тук е пересто ветрило.
С крила на ангели небесни
то скрива тайното венчило
на Бога с монахините–невести.

Небето тук отворен е прозорец.
През него заедно със княжевския хлад
светител Серафим Софийски чудотворец
обителта облива със обилна благодат.

Небето тук е Богородичен покров.
Под него бликат изворите чисти
на тихата молитва и Христовата любов.
И блестят сърца като мънисти.


24 януари (11 ст.ст.) 2011г.


Рецензии