Мелкае зярно

              Ён паэт
              Мелкіх тэм.
              Чула ацэнку такую.
              Не згодна з тым.
              Ацэнку я бракую
              Мелкае, бытавое,
              Нязначнае,малое,
              А калі добрае яно,
              Дык дабра зярно
              Стане ўдалое.
              Дапамажы таму
              Хвораму каню
              Ці цяляці.
              Адназначна - дзіцяці!
              А хоць і Космас
              Рукамі абняці.
              Сябе Кафка ды Гогаль
              Мала цанілі,
              Калі так змаглі:
              Свае кнігі палілі.
              Калі б я
              Сучасніцай была,
              То мо б іх упрасіла:
              Кніжка - то моц і сіла!
              Я скупая,я жыла.
              Сваё мелкае цаню.
              Хоць капейку -
              Назначаю цану.
              Чуеш,трашчыць,трашчыць
              Паленне-клён.
              Яму не баліць,
              А творчы плён,
              Ой,гарыць,гарыць!
            
             


Рецензии
дзякуй вялікі за ваша натхненне ад сельскага бібліятэкара

Ольга Аксенник-Мисевич   22.10.2014 12:04     Заявить о нарушении