Размова аб кветках

                Казала жанчына:
                Люблю кветкі белыя,
                Яны быццам сняжыны
                Ціхія, нясмелыя.
                Да іх ідзеш
                І быццам вады,
                Сасмяглы,
                Пап"еш.
                Яшчэ казала жанчына:
                Мала каторы мужчына
                У душы кветкавод:
                Мужчыны - інакшы народ.
                А муж мой падыйдзе, глядзіць,
                Як кветка белая,ой!
                Свет дзівіць.
                Слухала размову,
                Бы верш гучаў,
                Бы ў нейкую змову
                Белы свет уступаў.
                Абяцаў квітнець мне
                Маладосцю,дабром.
                Абяцаў квітнець сабе
                Кілімам-дываном.
                Белым-белым кілімам.
                Не кажучы пра зіму.









 
               


Рецензии