Народу Украiны

             Казала вата
             Вельмі вінавата:
            ( Абкручвала рану)
             Вось ляжу, не ўстану...
             А пякучка-ёд
             Рабіў налёт:
             Інфекцыю знішчаў,
             І ён быў праў.
             Не мірна, не мірна
             Нават у сне!
             Нікога нідзе
             Вайна не абміне.
             Егіпет,Ірак,Лівія
             Пад вайны ліўнямі.
             Імі зямля
             Паліта ўся.
             Палітолаг многа
             Інтарэсы тлумачыць,
             Ды вайна-аблога
             Ўсё свінячыць.
             Будзе мала,
             Скупа будзе хлеба,
             Бо міна ўпала
             І паранена глеба.
             У бежанкі-маці
             На руках малое.
             Не ў сваёй хаце
             Жыццё благое.
             Не чапайце ж людзей
             З бядою ў сэрцы!
             Яны туляць дзяцей
             У глыбокай паняверцы.
             З грыўняй адной
             У пустой кішэні,
             А ў тоўстым кашальку
             Грошай па мяшку,
             Ды з"есць вайна
             Спонсараў заўзятых,
             Вернецца народ
             Да спаленай хаты.
             І так будзе,
             Як хоча народ,
             Простыя людзі,
             А не багаты зброд.
             У майго пяра
             Почырк няўклюдны,
             Ды спявала я
             песні падблюдны.
             І вынулася, вядома,
             Не хусцінка-слязінка,
             А хлеба ядома
             Хрумсткая скарынка.
             Знак мірнай працы
             Маёй Айчыны.
             Мае вершы-папараццы
             Няхай будуць пачынак.
             Каб спявалі птушкі:
             Ціўкалі, шчабяталі,
             А не гарматы-пушкі
             Жыццё забівалі.
             Танк стаяў калісьці,
             Як ганаровы паставы -
             Яму з пастамента сыйсці
             І быць у баі.
             Такога ні прама,ні крыва
             Рэальнасць не ведала,
             Каб музейнае дзіва
             Па полі бегала.
             Хваляванне гоніць,
             Не магу быць спакойнай.
             На Украіны гонях
             Вайны гарцуюць коні.
             І Шаўчэнка Тарас,
             Гледзячы на Украіну,
             заплакаў бы не раз,
             Бо цяжка яе сыну.
             Як аплакаў Давід
             Смерць Іанафана:
             Знік жыцця твайго від,
             загінула аружжа бранна.
             І паэтычны "Плач"
             У "Слове..."знакамітым.
             Вайна,як кат-палач,
             Смерццю абліта,
             І не чуе плач.
             Годзе!Годзе!У народзе
             Дабро будзе.
             Будзе дабро.
             У казцы ж яно перамагло!

            
 
            
            
            
            
            

            
             


Рецензии