Беларуская мова, або хто яе саромеецца

               
                Бач, як мова мая
                Не хоча паміраць,
                не хоча,не хоча,
                Як і я.
                Чуеш, яна гучыць
                Сярод вершаў маіх.
                Яе не адлучыць
                Ад грудзей сваіх.
                Яна ж маўчыць,
                Нікому не мяшае,
                Калі другая гучыць,
                Дружалюбна ўступае.
                Здаецца,і забыла,
                Не пішу на ёй ужо колькі,
                Ды сэрца заныла
                Ад беларускай гаворкі.
                Бліснула яна залацінкаю,
                Тоненькай нітачкай,
                Ціхмянаю дзяўчынкаю
                У белай світачцы.
                Да цябе звяртаюся,
                У людзях смела гавару,
                З пасміхачамі паквітаюся
                На іх жа галаву.
                Няхай аглядаюцца,
                Як спуджаныя авечкі.
                Гэта ж пужаюцца
                Душы скалечаныя.
                Яна пакалечана
                Светам другім,
                І не ўкленчыла
                Перад родным,сваім.
               
               
               
 
             


Рецензии
Дзякуй Вам вялiкае, Наталля, за мову, за вершы, за Радзiму...

З бясконцай павагай,

Андрей Ястремский   17.08.2014 10:00     Заявить о нарушении