Господи, дойди!

Ще дойдеш Ти в небето осияно
от бели облаци и кръстното знамение
- сноп светъл във сърцата изтерзани
от дълги, дълги денонощни бдения.

Ще дойдеш като светкавица прорязала
пространството от край до край,
като слава вечна незалязваща,
като рукнал топъл дъжд през май.

Ще дойдеш Ти – жадувано светосияние
след много скърби, теготи, беди.
Да бъдат наш’те светлини едно слияние!
Да бъдат! Господи, дойди!


Рецензии
Гряди, Господь, Тебя мы ждём
И Весть Благую всем несём!
Румяна, радости в Господе Вам,
любви и вдохновения!
С христианской любовью,

Лана Сапиенс   15.08.2014 22:54     Заявить о нарушении
Спаси, Господи!

Румяна Лазарова   15.08.2014 22:57   Заявить о нарушении