Дядьку

Нещодавно мій ріднесенький дядечко повернувся з пекельної зони АТО. Я ним дуже пишаюсь, тому не могла не присвятити йому вірша.

Дядьку мій, та чи там страшно?
Чи там стріляють вороги?
Чи є там світ отой, вчорашній?
Чи ще там наші береги?

Ти ж був, мій дядечку, в тім полі,
Й там озирався навкруги.
Чи там не хочеться на волю?
Чи є щось людське в тій війні?

Коли вже мир настане, дядьку?
Це мов би пекло на землі.
Немов країна є безхатьком,
Й камінням кидаються дітлахи.

А вона у нас чарівна пані,
Й у світлі днів, і барвах ночі.
І завжди бездоганна зрання.
Та лише зараз кровоточить...


Рецензии