Забравено обещание

Отиде си и този Божи ден.
Какво записа той в небесния бележник?
„Покаен вопъл, трепет съкровен
за обещание, забравено небрежно.
Една въздишка пред Казанската икона,
едно дълбинно съжаление,
една сълза, незабелязано отронена
и твърдо правилно решение.”
Така ще се отронват ден след ден,
като зърна от броеница отброени,
но няма да забравя вече стария гоблен
с Божията Майка умилена.
Ще се трудя даже и по тъмно.
Ще се трудя над изящната бродерия.
Ще се трудя даже до разсъмване,
та милост майчинска y Нея да намеря.


Рецензии