Към Светия Дух

               
                Царю Небесный, Утешителю, Душе истины,
           иже везде сый и вся исполняяй, сокровище благих и жизни Подателю,
                прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны,
                и спаси, Блаже, души наша.

В тази трепетна утрин на юни
Твойто светло съшествие чакаме
и челата ни пак да целунеш -
Ти, Който си тук и навсякъде.

И владиката пак да измоли
в душите ни с плам да вселиш се,
сред рози и цветни гладиоли
благодатта да облее ни свише.

И плодовете жадувани, Блаже,
на радост, любов и тих мир
да пребъдват във всички нас, даже
да изпълнят и целия мир.

Чуй! В тази трепетна утрин на юни
с дъх на рози и гладиолна омая
химн от ангелогласните струни
струи през отворени двери на рая.


24/11.06.2013г.
Свети Дух.
Свв. апп. Вартоломей и Варнава. Събор на
свв. китайски мъченици. Икона на Пресвета Богородица
„Достойно есть” или „Милующая”


Рецензии
Хорошая молитва Румяна. Всего доброго уважением Иван.

Иван Терёхин   13.08.2014 22:56     Заявить о нарушении
Спасибо, Иван. Благодать Божия будет с Вами!

Румяна Лазарова   13.08.2014 23:01   Заявить о нарушении