Успение на Пресвета Богородица

Как секват мисъл и дихание,
щом духовен взор към Теб отправим!
Майко Божия, наше светло упование,
днес твойта святост, Свята, славим!

От живот към вечния живот прехождаш
чрез тихо, тайнствено успение.
Надежда наша, светла, незахождаща,
за Теб са тези многогласни песнопения!

От днес, Преславна Богородителко,
и херувимите пред Теб благоговеят.
За Теб, Небесна наша Покровителко,
са тези райски орхидеи!

Как секват мисъл и дихание
в празничния литургиен час!
Пред Твоето духовно благоухание
и ние грешните благоговеем във захлас!





28/15.08.2009г.
Успение на Пресвета Богородица


Рецензии