Сретение Господне

В молитвено жадуване  под витошкия хребет
във храма тихо предстоим
и чакаме за среща с Тебе –
необятния и необозрим,

Иже везде сый и вся исполняяй,
Господи на правдата и любовта.
Ти си в микро- и макро- безкрая,
Ти си в зимата и в пролетта.

Ти на утрината свежа
в водния прашец блестиш.
Ти си в трепета, в копнежа,
в жаждата по Теб си Ти.

И в очите на децата
след причастие сияеш.
Ти си Слънце на слънцата,
що със слово всичко вае.

Ти ни гледаш от небето
 през прозирната дъга,
Ти си в тичинките на цветчето,
във протегната ръка.

Ти не отреди да Те поемем
като Симеон Богоприемец на ръце,
но искаш, искаш Ти да Те приемем
с смирено и очистено сърце.

В молитвено жадуване под витошкия хребет
във храма тихо предстоим
с сърца отворени, за да приемат Тебе –
необятния и необозрим.


Рецензии