Към Пресветата Единосъщна и Животворяща Троица

Късно е. Късно е…
Вън вечер с цвят на ирис ме повиква,
а аз очи не мога да откъсна
от Твоя лик, от който светлина избликва.

Тихо е. Тихо е
навън, във стаята, в сърцето,
в мислите, във мойте стихове,
в молитвите, въздигнати в небето.

Нежно е. Нежно е,
Боже, благодатното Ти излияние,
което от небесната безбрежност
изпрати и направи наше достояние.

Свято е! Свято е,
Господи, целебното Ти утешение,
което във душите ни излято е,
по Твоя милост и благоволение.



02-03/15-16.06.08
Света Троица - Свети Дух


Рецензии