Преображение Господне

Деветнайсти август. Празнично богослужение.
Молитвени слова в небесния простор
отправяме – да видим, Боже, Твоето Преображение,
да изкачим, Господи, духовния Тавор.

Тъй, преобразени, Преобразения да видим -
с души, окъпани в нетварните лъчи.
С любов и радост, с трепет да приидем,
в нозете Ти да паднем по очи.

И цялата Вселена озарена
в камбанен звън да заехти!
Преображение е! Виж всичко сътворено
от Теб как слави Те и благослови!



19.08.2008г.
Преображение Господне.


Рецензии