Към Пресвета Богородица

Защити ни, Пресвятая Дево, защити,
с пламенно сърце Те молим!
Непронициемия Си покров простри
и скрий ни от коварства и неволи.

От всякакви беди ни защити,
от всякакви оръжия злокобни.
Кула крепостна Давидова си Ти,
Дево, на зора подобна.

Защити ни, Пресвятая Майко, защити
от справедливите Господни наказания.
Стълба Яковова на спасението си Ти
за нищите, но вярващи създания.

А ние в сълзи греховете ще превърнем
и ще излеем като пролетен порой,
само с Твоята любов да ни обгърнеш,
да ни покриеш със покрова Твой!

И като лъчите на отиващо си лято -
кротки, утешени и със шепнещ глас
ще повтаряме една молитва свята:
Пресвятая Богородице, спаси нас!


14.10/01.10.2009г.
Покров на Пресвета Богородица


Рецензии