Кръстът Христов

                За нас е оставено покаянието.
                Игумен Никон (Воробьов)


Слаби сме. Как трудно е на Тебе да се разпнем –
и грехове и страсти в нас Господ да умъртви.
В света порочен как духовно да израснем,
душите да очистим и да обожим?

Слаби сме. Как тежко ни е да Те носим –
и неотклонно, твърдо след Иисуса Христа да вървим.
Разсеяни, дори и помощта Му да изпросим,
не сещаме се. Безплодно плачем и скърбим.

Слаби сме. Към Тебе как да гледаме, не знаем –
без подвизи сме, без дела и
пред Теб като митаря можем само да се каем:
“Прости ни, Господи! Помилуй и спаси!”




22.03/09.03.2009г.
Неделя Кръстопоклонна


Рецензии