Възнесение Господне

Да се зарадваме и развеселим във тоя ден,
че той затуй от Господа е сътворен!

Днес силите небесни в удивление
гледат как чрез Свойто Възнесение,
Бог-Син в небето път проправи
за наш’то естество прославено.
Как входа към небесното светилище
отвори и посочи вечното ни жилище.
Как седна отдясно на Бога-Отца
и привлече към Себе Си всички сърца
на истинските, верни християни
от космични и вековни разстояния.
И пред Бог-Отец вовеки ходатайства, както обеща:
Аз съм с вас през всички дни до свършека на света .

Да се зарадваме и развеселим във тоя ден,
че той затуй от Господа е сътворен!


Рецензии