Възкресение Господне

Като буйна пролетна река
днес вярата ми своите води излива
в браздите на засятата душа
със слово и пои я като плодородна нива.

Надеждата ми – златно зарево
в душата най-закътаните дипли озарява.
Надеждата ми – клонесто дърво
в короната си моите копнежи приютява.

Любовта ми – строен слънчоглед
към Слънцето лъчист се устремява.
Любовта ми – мощен звездолет
в Небето корпус дивен извисява.

Тъй вяра и надежда, и любов,
Бог-Син със Възкресението Си навеки
укрепи. И вечен славослов
ще блика от сърцата ни към Богочовека.

И няма ден по-радостен от днешния!
И няма ден по-славен и велик
ни за праведния, нито пък за грешния.
Жизненосен! Светлолик!


Рецензии