Вход Господен в Иерусалим

На момина сълза ухае!
На люляк, лилии, жасмин.
И слънцето така сияе
в небето – извор нежно син!
Към храма главната алея
днес празникът във утрин ранна
с цветя и клончета осея
и възглас радостен: „Осанна!”
избликна от църковната камбана.

Спаси ни, Гоподи, Царю Небесни!
Спаси ни, Христе, Боже наш,
в молитви и молебни песни
прошепва всеки енориаш.
Днес Твойта царственост и сила,
и Твойта святост, Боже, славим
и молим Те за Твойта милост
към нас и за спасение и здраве.

Как искаме, о, Боже Мили,
от добродетели да изплетем
венци и с люляци и лилии
на Теб с любов да поднесем!
И искаме, о, Боже Свети,
и в Горния Иерусалим
с цветя и клонки във ръцете
да славим Те и благословим!


Рецензии