Воскресение Христово

Като бенгалски огън, като празнична заря
душата ми искри. И цялата горя.
Защото ден велик и славен днес е!
Защото Бог Христос воскресе!
Забийте стихнали камбани
от радостта ни разлюляни!
Разтръбете, ангели вестта,
че победена вече е смъртта!
И ето – вятърът навред разнесе:
„Христос воскресе! Христос воскресе!”


Рецензии