Богоявление

Благодарим Ти, Господи, за Твоето благоволение
да се явиш край тихия Йордан
в трите Си Лица нам – твоите творения
и да ни просветиш!

Благодарим Ти, Господи, за Твоето смирение
да приклониш глава пред Кръстителя Иоан,
да приемеш от човек кръщение
и водата тъй да осветиш!

Благодарим Ти, Господи, за всеотдайната любов
да приемеш греховете ни върху Си,
да ги изкупиш, да ни оставиш Завета Нов
и да ни спасиш!

Благодарим Ти!


Рецензии