Тържество на Православието

В Родопите


Из глухата протяжност на баирите,
из пластове изсъхнали години
на миналото му се губят дирите,
бродят стенещи души–руини.

Бродят стенещи души–руини,
за вярата си във Христа помъчени.
Скрити са в дълбоко сините
очи душите, от Христа разлъчени.

А в диплите на родовите спомени,
в сандъци, вещи, земна пръст
надежда, вяра, свяст заровени
са заедно с Христовия пречестен кръст.

Но щом е скрит, но щом го има
и заискри Христова свяст-призвание,
явява тайната си мощ неoборима
кръстът от вековно разстояние.

Из глухата протяжност на баирите,
из пластове изсъхнали години
на миналото се не губят дирите,
разлистват се души–градини.

Това е ваше свисше рождество.
Това е щастие! Това съдба ви е –
във вас яви се в свойто тържество
нашето пресвято Православие.

08.03/23.02.2009г.
Тържество на Православието


Рецензии
Вы непонятное тут что-то говорите
Неужто пишите вы на иврите?

Педро Гомес   12.08.2014 23:01     Заявить о нарушении
Это не иврит. Это болгарский. Надеюсь, что Русские немножко мне понимают.
Желаю Вам Божие вдохновение!

Румяна Лазарова   12.08.2014 23:24   Заявить о нарушении
Я украинский то не понимаю, не то что болгарский)))

Педро Гомес   12.08.2014 23:32   Заявить о нарушении