На деня стъпките утихват

           “Любовта – това е (Сам) Бог, а
           който иска да определи “какво” е Бог,
           той, като се показва сляп по ум,
           опитва се да измери пясъка в морската бездна.”
                свети Иоан Лествичник

На деня стъпките утихват
на запад някъде поели...
Вечер кротко се усмихва
и целува мойто чело.
С тази вечер от небето
Господ нежно ме милува.
Аз се чудя във сърцето:
Как ли да Го именувам?
Бог Любов е преди всичко.
Той обича всички хора:
болни, здрави; зли, добрички;
в болниците и в затвора.
Бог е Сила, Светлина,
Път и Истина, Живот е,
Източник на добрина
и Спасител на човешки род е.
Бог е Правда, Съдия
и от Него много, много
трябва аз да се боя.
Ще ни съди всички строго.
О! Защо ли да умувам?
Аз обичам Го над всичко.
Стига ми, че ме милува
и това е всичко. Всичко!

               


Рецензии