Зробив i купив

  Івасик із татом пішли до майстерні,
      Бо дуже хлопчисько став батька благати
Відкласти усі свої справи численні
І разом із ним корабля змайструвати
            Кораблик гарненький я хочу зробити,
Щоб були вітрила і палуба в нього.
Почали пиляти,стругати, точити..
Під вечір сказав тато:"О слава Богу"
           І дивлячись в віччі його став хвалити:
     "Ти в мене розумний,старанний, завзятий,
Такого кораблика зміг ти зробити,
Для мене це щастя тобі помагати.
        А вранці кораблик вже плавав у річці,
Його течія нагло несла за вітром
Але капітан, як пастух пасе вівці,
За ним наглядав, направляв непомітно.
  Нещастя прийшло не відразу а згодом
Як завжди Івась кораблем забавлявся,
Та раптом стихія,як в світі цім мода,
Схопила і він в далечінь віддалявся.
  Хоть бігав і плакав, просив допомогу,
Івась був вернути кораблик безсилий.
Поплив він від нього,як люди від Бога,
І горе своє хлопчик татові вилив.
  Шукав він кораблик, як пастирь овечку,
Шукав наполегливо,скрізь і постійно,
І з цим він зайшов в сувенірну крамничку.
Зустрів продавець його досить привітно.
  Оглянув Івасик уважно полиці
І раптом в кутку на столі він побачив
Той самий кораблик... і в мить на обличчі
Відбились рішучість і радість із плачем
  Це мій корабель і його я поверну,
Скажіть же мені що для цього потрібно?
Я довго шукав але все ж не даремно,
Зробив і відкуплю його неодмінно.
  Біжу я до тата, він має все знати,
Це радісна звістка також і для нього
Знайшов я його, вже не треба шукати
Закінчились розпач і серця тривога.
  Тепер я подвійно кораблик свій люблю
Бо зроблений був він моїми руками
Шукав і знайшов,відкупив, не загублю
Вже більше ніколи,і він буде з нами.
Так само й Творець наш нас, любить подвійно,
Бо Він всіх створив на Свій образ й подобу,
В Едемськім саду час проводили спільно,
Як жити шасливо вказав нам дорогу.
  В Адамі ми всі як Івасин кораблик
Потрапили в пастку гріха і недолІ
І кожен із нас був для Бога як зрадник
Його ідеалів,любові і волі
  Ісус нас шукав як купець той перлину,
Знайшов і купив дорогою ціною
Тепер ми Його неодмінно й подвійно
Бо Він нас створив і купив Свою Кров"ю.


Рецензии