Молитва за творческо начинание
С нетварен огън искам да горя,
когато нощем или денем
стихове за Теб Едничкия творя.
Когато на поезия и слово,
молитва, пътепис, есе,
перото ми поставя ново
начало, тогава призри с небесе
и вижд, и посети рабата Твоя
с премъдрост, правда и любов,
и освети сърдечните устои
с Архиерейския Си благослов.
Та от сърцето ми пламтящо,
от това, което Ти пося,
Твоя от Твоих Тебе приносяще
о всех и за вся.
Свидетельство о публикации №114081008991